111 km (103 of 99 km met afkorting) - Nationaal Park Maasduinen

Startplaats: Heusden
Windrichting: NNO heen, ZZW terug
Route downloaden op RouteYou

Laatste update: 18-Sep-2016. De doorgaande weg Maashees - Vierlingsbeek is vervangen door binnenwegen en een vrijliggend geasfalteerd fietspad langs de Maas.
De track gaat via Griendtsveen, Veulen, Oostrum naar Geijsteren. Vanaf daar tot in Vierlingsbeek is de Maas meerdere keren te zien. Met het veerpont Vierlingsbeek - Bergen wordt de Maas overgestoken. Van Bergen tot gehucht Heukelom is de Maas nog steeds te zien. Via Afferden gaat de track over een zeer landelijke weg langs de Eckeltsebeek richting Siebengewald. En dan doorkruist de track het prachtige Nationaal Park Maasduinen. Via het watersportgebied Leukerheide komt de track in Well, waar de Maas weer wordt ontmoet. Via de Koninginnenbrug gaat het de Maas over naar Blitterswijck. En vervolgens gaat de track via Megelsum, Meerlo, Castenray, Meterik, Evertsoord en Helenaveen terug naar Heusden.

Afkortingen:

  • De track is met 7,5 km in te korten door na het gehucht Heukelom (na het oversteken van de doorgaande weg Venlo - Gennep), rechtsaf te slaan (i.p.v. linksaf te slaan) in de Berkenkamp, en vervolgens de weg "Smal" te volgen.
  • De track is 12 km in te korten door bij Bergen (het dorpje na de veerpont) rechtsaf te slaan naar Aijen en in Aijen linksaf de Aijerdijk op te gaan.