110 KM - Ardennentocht

Startplaats: Spa (B)
Hoogtemeters: 2140 m
Windrichting: ZZO heen, NNW terug
Route downloaden op RouteYou

De route start in Spa. Allereerst wordt er geklommen naar het dorpje Creppe. Na Creppe worden de wegen rustiger en wordt afgedaald naar Winamplanche. Dan volgt de beklimming van de C么te Desnie. Na de lange afdaling van 6 km verlaat je het dal van de Ambl猫ve en beklim je de prachtige C么te de Chession .
Via Chevron daal je het zeer rustige dal in van de Lienne (waar gelukkig de weg een paar jaar geleden opnieuw is geasfalteerd). Let op: de afdaling is zeer steil (tot 20%)! Vervolgens gaat de track noordwaarts, daarbij de Lienne stroomafwaarts volgend. Dan volgt de prachtige C么te de Xhierfomont met 4 haarspeldbochten. Daarna volgt de beklimming van La Lev茅e. Vervolgens gaat het op en af over goede wegen met mooie uitzichten. De volgende klim is de C么te de Wanne .
De afdaling richting Stavelot is prachtig maar ook soms steil (tot 15%). Vervolgens gaat het licht stijgend naar Beaumont (alhoewel de eerste halve kilometer toch met 8 - 9%) en dan volgt de beklimming van de C么te de Ronxhi. Na de afdaling fiets je 8 kilometer lang over het geasfalteerde fietspad over een voormalige spoorlijn, waarbij je ook door 2 spoortunnels fietst (het kan in de tunnels koud zijn!). In Stavelot aangekomen beklim je de C么te d'Amermont. Na de afdaling van C么te de Neuville rest je nog de prachtige C么te du Rosier-Est en de afdaling naar Spa.