Clubconcept

Op avontuur

TWC ‚Äôt Ventieleke organiseert (naast de wekelijkse toertochten vanuit Heusden) regelmatig fietsactiviteiten. Denk aan eendaagse toertochten naar Zuid-Limburg, de Ardennen en de Eifel (bij eendaagse toertochten is de afspraak dat iedere chauffeur een vergoeding van 20 cent per kilometer krijgt). En korte avontuurlijke fietsvakanties naar het Europese hooggebergte. Bekijk het verslag van de activiteiten in 2015 (pdf). Voor een overzicht van geplande activiteiten dit jaar, zie de agenda.

Sportieve uitdaging

Voor ieder wat wils
Of je nu keihard wilt fietsen of het liever wat rustiger aan doet: uitgangspunt bij TWC ’t Ventieleke is dat je voor een groot deel zelf je sportieve uitdaging kunt bepalen. Wil je helemaal maximaal gaan, dan fiets je tijdens de reguliere ritten regelmatig op kop en doe je mee aan de eindsprint. Vind je sportief presteren minder belangrijk, dan fiets je uit de wind in het peloton. De jaarlijkse tijdrit biedt iedereen een passende uitdaging. Klimmen in de bergen doe je in het tempo dat bij je past.

Minimum snelheid
Er wordt wel een minimum snelheid van je vereist. Te grote verschillen in de groep zijn voor niemand prettig. En we blijven natuurlijk een sportieve club.
Op de reguliere zondagse en doordeweekse ritten moet je met 27 km/u de recreatieve groep kunnen volgen.

Uitpuffen

Onderweg wordt niet alleen gefietst, maar ook gebuurt. En na afloop van elke rit nemen de Ventielen de tijd om nog even uit te puffen in thuishonk café Vorstermans. En ook buiten het fietsen weten de Ventielen elkaar te vinden.